Alle 5 resultaten

Tanden bleken

Wie wil er niet een stralend wit gebit? Mooie witte tanden zijn in de mode en er is een groot aanbod van tandartsen om dit voor u te realiseren. Op tv beloven ze u hagelwitte tanden, vaak zelfs binnen één uur. Tanden wit maken met behulp van bleekbehandelingen kan in veel gevallen, maar niet altijd. Let op, onveilige bleekprocessen kunnen schade aanbrengen aan uw gebit en mond. Overweegt u een bleekbehandeling, kies dan voor een veilige en verantwoorde manier. Bleek uw tanden altijd onder begeleiding van uw tandarts en maak een afspraak bij een van onze specialisten.

Bleken bij de tandarts

Bleken in de tandartspraktijk gebeurt vaak bij lokale verkleuringen. De tandarts gebruikt in zijn praktijk aanzienlijk hogere concentraties peroxide dan bij de thuisbleekmethode. Vaak gebruikt hij een bleeklamp of soms een laser, waardoor het bleekproces sneller gaat. Het voordeel van deze techniek is de snelheid waarmee het gaat. Laat u vooraf goed informeren over deze techniek. De behandeling is kostbaar en moet goed uitgevoerd worden.

Bescherming

Te veel peroxide tast de slijmvliezen, het tandvlees en soms zelfs de wangen aan. Daarom is het belangrijk dat het tandvlees en de wangen gedurende de behandelingen beschermd. Nadat de tandvleesbescherming is verwijderd, blijkt soms toch lekkage te hebben plaatsgevonden. Dit kan irritatie opleveren aan het tandvlees. Dit verdwijnt echter vanzelf binnen enkele uren. De aantasting van het glazuur is minimaal en vergelijkbaar met de effecten van de thuisbleekmethode. Bleken bij de tandarts heeft absoluut de voorkeur boven thuisbleken.