Alle 5 resultaten

Mooie tanden met facings

Weer glimlachen met facings

Wanneer je niet blij bent met je voortanden omdat deze erg scheef staan of verkleurd zijn, dan zijn porseleinen facings de oplossing.
Met facings kunnen je voortanden de gewenste vorm, kleur en stand krijgen die je graag zou willen en je weer doen glimlachen.
Hiermee kan jouw gebit er op een eenvoudige manier weer fantastisch uitzien. Bovendien bepaal je zelf voor welke tanden je een facing wenst.

Wat is eigenlijk een facing?

Een facing is een laagje porselein, dat nog het meest op het originele tandglazuur lijkt. Het kan eenvoudig op de tand worden bevestigd. Porseleinen facings is verkleuren ook niet, ook niet in de loop der jaren. Aanslag van koffie of thee er hecht ook niet. Bovendien heeft porselein een hele natuurlijke uitstraling als het gaat om kleur en helderheid. Porseleinen facings zijn erg duurzaam en hebben bijna geen onderhoud nodig. Facings gaan dan ook vele jaren mee. Met porseleinen facings kun je in principe je hele leven lang rondlopen.

Natuurlijk is het belangrijk dat het tandvlees in goede conditie blijft voor een mooi en blijvend eindresultaat. Door de gladde afwerking van de porseleinen facings zijn je tanden ook prima schoon te houden. Daardoor zal het tandvlees dus ook eerder mooi roze en gezond blijven.

Hoe ziet een behandeling met facings eruit?

Tijdens de eerste behandeling bepalen we de juiste kleur. Natuurlijk altijd in overleg met jou. Daarna zullen je tanden geslepen moeten worden om de juiste pasvorm voor de facings te hebben. Daarna wordt een afdruk van je gebit genomen om perfect passende facings door een tandtechnicus te laten maken. Als de facings gereed zijn, dan worden tijdens een tweede behandeling de facings met een speciale hechtlaag op je tanden geplaatst. En voilà je hebt een perfecte lach.

Na een paar dagen wennen, voelen facings net zo aan als je natuurlijke tanden. Wel zul je even moeten wennen aan je nieuwe gebit met eten en spreken.

Benieuwd wat een facings voor jouw glimlach en uitstraling kunnen doen? Neem contact op met een van onze facings-specialisten.